http://dl2.glitter-graphics.net/pub/780/780662ommatxbjxq.gif



Hoosianna, Daavidin Poika,
kiitetty olkoon hän!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.
Hoosianna, hoosianna,
hoosianna, hoosianna!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.

 

 http://www.desiglitters.com/wp-content/uploads/2009/02/angel-desi-glitters-59.gif

Ensimmäisestä adventtisunnuntaista alkaa uusi kirkkovuosi. Tällainen käytäntö vakiintui läntisessä kristikunnassa keskiajan lopulle tultaessa.

Adventtiaikaan kuuluu neljä adventtisunnuntaita. Jeesuksen syntymää edelsi odotuksen aika, jolloin profeetat välittivät Jumalan kansalle lupauksia Vapahtajan tulemisesta. Joulun odotusaikana seurakunta omistaa uudelleen nämä lupaukset ja valmistautuu kuulemaan sanomaa niiden toteutumisesta.


Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista on vanhastaan alkanut jouluaattoon asti kestänyt adventtipaasto, jota kutsutaan myös pieneksi paastoksi erotuksena pääsiäistä edeltävästä suuresta paastosta.

Myös kirkonkäyntiluvut osoittavat, että adventin suosio on kasvussa. Adventtia suositaan varmasti siksi, että se korostaa vahvasti uuden alkamista. Adventti tarkoittaa uutta alkua, uudestaan alkamista. Postmoderninjälkeinen., pelontäytteinen maailmamme tarvitsee jotakin ihan uutta. Vanhat rakenteet eivät pysy pystyssä, uutta on luotava. Adventin päätehtävä on rohkaista elämän uutuuteen.

Suomalaisten adventtilauluna suosima Georg Joseph Voglerin Hoosianna-hymni (sävelletty 1795) on ylistyslaulu. Siinä pyydetään apua ja pelastusta ihmissuvulle. Läpi kirkkovuoden ja läpi historian on laulettava Hoosiannaa Daavidin pojalle. Ihmiskunta tarvitsee pelastuksen.

http://dl3.glitter-graphics.net/pub/642/642033w7b6w15h6p.gif

 

Nyt sytytämme kynttilän
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta,
seimessä nukkuvaa.

Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen.
Se hetki lähenee.

Nyt loistaa kolmas kynttilä
niin kirkas, kutsuva.
Oi, kohta meille Kuningas
oi syntyy tallissa.

Nyt syttyy neljäs kynttilä,
jo joulu sarastaa.
Me odotamme Jeesusta,
hän kaikki pelastaa.