Adventtikalenteri A4: Rafaellon enkelit

Joulukalenteri eli adventtikalenteri on  adventin aikaan liittyvä, yleensä ohuesta pahvista tehty koriste-esine. Joulukalenteri voi myös olla kankaasta tehty, jolloin siinä on luukkujen sijasta taskuja. Vanhemmat voivat täyttää kangaskalenterin lapsia varten joka vuosi uusilla pikkuyllätyksillä, jolloin samaa kalenteria voi käyttää vuodesta toiseen.

Joulukalenterissa on 24 luukkua tai taskua, joita avataan yksi kerrallaan joka päivä joulukuun 1. päivästä jouluaattoon . Adventtikalenteri alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista, joten joinakin vuosina ensimmäiset luukut ovat jo marraskuun puolella. Kalenterin tarkoitus on lievittää lasten jännitystä, joka muuten kohdistuisi pelkästään jouluaattoon, sekä tehdä konkreettisemmaksi joulun odotuksen ajanlasku.

Ensimmäisen painetun adventtikalenterin toi markkinoille saksalainen Gerhard Lang -yhtiö vuonna 1904.

Adventtikalenterin toivat  suomeen partiolaiset, jotka edelleen myyvät kalentereita toimintansa rahoittamiseksi. Tessi Fazer näki Ruotsissa kalenterin ja ehdotti, että Partiotytöt teettäisivät oman kalenterin. Ensimmäisen kalenterin suunnitteli Ulla von Wend ja se ilmestyi vuonna 1947. Ensimmäisinä vuosina kalenteri meni huonosti kaupaksi, koska sen ideaa ei ymmärretty. Vuonna1949 kauppa sujui jo hyvin.

Kaupallisia versioita kalenterista on lukemattomia. Osassa on tarjolla joka aamuksi pieni suklaa- tai rihkamayllätys. Ensimmäiset suklaakalenterit tulivat Saksassa markkinoille vuonna 1958.

http://www.ouka.fi/ppm/tilapaisnayttely/kuvat/PH_2_kalenteria_valkoinen.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_ljz5jVtDL_A/SxLEeFpo2bI/AAAAAAAAEBk/O_v1uLNYZNA/s400/tf-nbk-Advent-Calender.jpg

 

http://www.acherryontop.com/i/gallery2/135649-490.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/_X_Dzy4XBAGw/SxVJOSbhCJI/AAAAAAAAApA/7h_dQyujvIs/s1600/advent-calender.jpg

 

http://bulk2.destructoid.com/ul/156438-twoworldsii.jpg

http://s7.thisnext.com/media/230x230/Wooden-Barbie-Advent-Calender_F6D2D960-pink-pink.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_bZNGMOswGCE/SIQNVU9qDPI/AAAAAAAADVI/MAbiJwWa7rE/s320/bucket%2Badvent.jpg

http://www.wickedprincesses.com.au/wickedgallery/data/590/Advent_Calender_2009.jpg