Perinteisesti kynttilöitä on tehty joko eläinrasvasta saatavasta steariinistä tai mehiläisvahasta. Öljynjalostuksen yhteydessä syntyvä parafiini on kuitenkin noin 150 viimeisen vuoden aikana ollut kynttilöiden pääosainen raaka-aine. Myös mehiläisvahaa on käytetty pitkään ja käytetään edelleen. Kasvisrasvoista kuten soija-öljystä tehty steariini on viimeaikoina saanut lisää suosiota.

Steariinin valmistus kasvis- tai eläin-rasvoista tapahtuu pääpiirteittäin niin, että lämmitetään/sulatetaan rasva ja annetaan sen jäähtyä hitaasti johonkin tiettyyn lämpötilaan niin, että rasvan nestemäinen ja kiinteä osa erottuvat. Ja kiinteä osa on sitten siis sitä steariinia joka voidaan erottaa nestemäisestä öljystä puristamalla.

Kynttilöitä voi tehdä helposti myös tavallisista ruokaöljyistä(oliivi, rypsi...) kaatamalla öljyä astiaan ja pistämällä oikeanpaksuinen sydän keskelle. Sydämen pitää toki olla tarpeeksi jämäkkä, jotta se pysyy pystyssä. Tuikkuastiaan riittää kalastajalanka kaksinkerroin ja peltipurkin kokoiseen nelinkerroin.

Kynttilää poltettaessa syntyy raaka-aineesta riippumatta aina jonkin verran myös ilman epäpuhtauksia. Tämä johtuu epätäydellisestä palamisesta. Tärkeimpiä epäpuhtauksia ovat pienhiukkaset ja häkä, samat joita syntyy esimerkiksi puun polttamisesta. Hiukkasten määrä riippuu paljon myös sydänlangasta. Jos liekki selvästi savuttaa, voi tilannetta parantaa sydämen lyhentäminen. Myös vetoisa sijainti lisää helposti savuttamista. Kynttilän polttamisesta ei ole tutkimuksella todettuja terveyshaittoja.

 

 

 

Kuusenkynttilät :

Aidot elävät kuusenkynttilät tuovat todellisen perinteisen, lapsuusajan joulun tunnun kirkkaalla valollaan ja tuoksullaan – Kuusenkynttilät kuuluvat perinteiseen jouluun. Joulukuusenkynttilöiden kanssa kannattaa noudattaa erityistä huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Niiden pitää olla koko ajan näköetäisyydellä, eikä niitä saa jättää ilman valvontaa.

 

Enkelikellonkynttilät:

Enkelikellot tulivat suomalaisiin koteihin jo 1950-luvulla. Enkelikellonkynttilät sopivat enkelikelloihin – ne palavat runsaan tunnin ja tuovat myös aidon lapsuusajan jouluntunnelman enkeleiden pyöriessä ympäriinsä ja samalla ne aikaansaavat mukavan kuuloista kilinää. Ennen vanhaan, kun taloon oli hankittu tällainen enkelikello, lapset kutsuttiin oven taakse kuuntelemaan ja ihmettelemään kilinää, joka enkelikellosta syntyi. Kyllä lasten silmät loistivat, kun äiti ja isä avasivat oven ja lapset pääsivät olohuoneeseen katsomaan, mikä kyseisen kilinän oli synnyttänyt.
 

 

 

Kruunukynttilät:

Kaikista kynttilöistä se perinteisin ja kaikkien kynttilöiden äiti on kruunukynttilä. Jo isoisä tai isoäiti aikoinaan otti   kruunukynttilän kirjoituspöydän laatikosta ja sytytti sen tuomaan valoa ja lämpöä joulunaikaan.   Aidossa kruunukynttilässä on kruunujalka, jonka ansiosta se sopii useimpiin kynttilänjalkoihin. Kruunukynttilän palo-ominaisuudet ovat omaa luokkaansa ja aivan erinomaiset. Kruunukynttilöiden paloaika on n. 6-7 tuntia.

 

 

Antiikkikynttilät:

Antiikkikynttilät ovat paitsi kauniin näköisiä, myös laadukkaita 100 % steariini kynttilöitä, jotka palavat suurella kirkkaalla liekillä noin 6 ½ tuntia. Antiikkikynttilöitten muoto on hienostunut ja kynttilöissä on samettimainen pinta. Kynttilät istuvat hyvin markkinoilla oleviin kynttilänjalkoihin. Värit ovat upeat ja niiden valikoima kattava täyttämään varmasti jokaisen suomalaisen perheenemännän väritoiveen.

 

 

Käsinvaletut itsenäisyysantiikkikynttilät:

Aidot, suomalaiset  käsinvaletut antiikkikynttilät kuuluvat luonnollisesti Itsenäisyyspäivään, mutta ne sopivat erinomaisesti myös erilaisiin merkkipäiviin. Pitkä, kaunis kynttilä, jossa on loistavat palo-ominaisuudet. Upeat antiikkikynttilät kruunaavat juhlavan kattauksen.

 

 

 

Pöytäkynttilät:

Pöytäkynttilöitä on useita eri kokoja ja värejä. Pöytäkynttilät pysyvät pystyssä ilman kynttilänjalkaa, mutta nekin vaativat palamattoman ja kuumuutta kestävän alustan.
Pöytäkynttilät sopivat erityisen hyvin kahvi- ja iltapalapöydän kynttilöiksi. Muista soinnuttaa värit tilanteeseen ja kattaukseen sopiviksi.

 

Kynttilälyhdyt :

Kynttilälyhtyjä on sekä lasisia että keraamisia. Niitä on myös useita eri kokoja, muotoja ja myös eri kuvioisia.Pieni lasipallo on mukava pikku lahja tai tuliainen. 

 

 

Tuoksukynttilät:

Tuoksukynttilät ovat kasvattaneet viime vuosina kovasti suosiotaan. Suomalaisia kuluttajia miellyttävät kuitenkin miedot tuoksut.  Glögin ja Hyasintin tuoksuiset tuoksukynttilät ovat kaikkien suosituimpia tuoksukynttilöitä Suomessa.  Tuoksukynttilän idea on siinä, että kun kynttilä sytytetään, se levittää palaessaan huoneeseen tai tilaan hyvää tuoksua.