Korvatunturilta löytyy se paikka, jonne Joulupukki apulaisineen kerää ja kirjaa pienten ja isojen lasten unelmia. Silloin, kun Joulupukkia ei löydy mistään ja häntä etsitään joukolla, on hän yleensä vetäytynyt omaan huoneeseensa ja ilmestyy sieltä sitten tovin kuluttua salaperäinen hymy huulillaan. Tonttujen keskuudessa kuiskitaan, että juuri tuollaisina hetkinä on unelmilla tapana toteutua.


Korvatunturin uumenissa on laaja tunneliverkosto, joka lienee muinaisten mainaritonttujen työtä. Se on laaja, labyrinttimäinen verkosto, joka ulottuu ties minne. Yksi tunneleista johtaa Korvatunturilta Joulupukin Pajakylään Napapiirille. Sen suuaukon sijainti on hyvin salainen, mutta liikkuu huhuja, että Joulupukin Kammarin takka ei olisikaan mikään tavallinen takka. Niin tai näin, takan reunalla Joulupukki kuitenkin säilyttää valtavan suurta avainta, joka luultavasti on salaisen tunnelin suulla olevan portin avain. Joulupukki on tosin joskus maininnut, että avain on se Erityinen Yleisavain, jolla pääsee mistä vain, mihin vain ja vieläpä milloin vain! Joulupukki teetätti siitä isokokoisen, sillä edellinen avain, joka oli aivan tavallisen kokoinen, joutui aina hukkaan. Kerrankin sitä etsittiin useiden tonttujen voimin, kunnes se lopulta löytyi – Joulupukin parrasta!

 

Salaisessa tunnelissa on hyvin hämärää, jopa pimeää, ja siellä tarvitaan
tietenkin taskulamppua. Oikein suurta taskulamppua voidaan käyttää
myös revontulten sytyttämiseen.

 

 

Reitti ja etäisyys Korvatunturille riippuu aina vähän siitä, mistä matkalainen on lähdössä. Yleisohjeena voidaan pitää, että mennään melkein suoraan pohjoiseen tovin aikaa ja käännytään koilliseen vähän ennen kuin ylitetään joen mutka kahden käkkyrämännyn takana. Siitä jatketaan vielä jonkin matkaa, kierretään suuret Sudenkivet ja ohitetaan Ketunlampi vasemmalta puolelta. Vaivaiskoivun näreen varjo lankeaa ilta-auringon valossa jängän reunaan ja siitä lähtee polku, jota seurataan niin kauan, että Hukkatunturin laki näkyy. Silloin kannattaa pitää tauko ja miettiä, olisiko sittenkin syytä mennä vaikkapa vähän hukkaan, eikä Korvatunturille, jotta kaikki joulun eivät salaisuudet paljastuisi.

http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/0/37/86/37086722_1229986305_helje_skator.jpg

 

Joulupukilla on laaja kirjasto. Sieltä löytyy esimerkiksi Lasten kiltteys- tiedon opas ja Suuri joululahjatoivomuskirja, sekä monen monituista lahjojen valmistusopasta. Kirjaston arkistossa säilytetään myös Joulu- muorin lukuisia reseptejä.

 

Joulupukilla on Kammarissaan peili, joka näyttää aivan tavalliselta, mutta ei sitä ole. Kun Joulupukki pyyhkäisee peiliä parrallaan, hän pystyy kurkistamaan kenen tahansa lapsen huoneeseen.

 

http://www.giftchaletauburn.com/shop/images/071609%20helje%20001.jpg

 

 

Korvatunturilla tietysti oikea tonttukoulukin, jonka johtaja ja rehtori Joulupukki on.
Joulupukin mielestä tärkein koulu on kuitenkin elämänkoulu.

 

http://3.bp.blogspot.com/_E_o_0Bdm4GA/Sx4ACxCbKnI/AAAAAAAAmkA/Mg25D1e1aS4/s400/Rudolf+Koivu+4.jpg