Kuka on Jeesus?

 



Jeesus on Kaikkivaltiaan Jumalan, maailmankaikkeuden Luojan, ainoa poika, Jeesus Kristus. Jumalan poikana hän on Jumala itse. Aina syntiinlankeemuksesta meidän päiviimme asti ihmiset ovat rikkoneet Jumalaa vastaan, eli tehneet syntiä. 2000 vuotta sitten Jeesus syntyi ihmiseksi maanpäälle korjatakseen tuon välirikon ihmisen ja Jumalan välillä. Rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan hän luopui oikeudestaan olla Jumala ja tuli ihmiseksi. Hän eli ihmisenä tuodakseen sanoman anteeksiannosta ihmiskunnalle. Hän kuoli ihmisenä ihmiskunnan syntien tähden, jotta jokainen, joka uskoo häneen, voisi pelastua ja palata Jumalan yhteyteen. Kolme päivää kuoleman jälkeen Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista ihmisenä ja antoi hänelle maailman kuninkuuden.

Hän on yhä ihminen ja Jumala yhtäaikaa. Kuka voi paremmin tuntea meidän tarpeemme kuin ihminen? Kuka voi paremmin meitä auttaa kuin Jumala? Jeesus rukoilee tälläkin hetkellä omiensa puolesta ja huolehtii heidän tarpeistaan. Hän tulee maanpäälle vielä toisen kerran, mutta silloin hän tulee jumalallisessa kirkkaudessa taivaallisen sotajoukon ympäröimänä noutamaan seuraajiansa. Rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan hän viivyttänyt tulemusta 2000 vuotta, jotta mahdollisimman moni ehtii pelastua.

 




Mitä Hän on tehnyt puolestasi?

 



Jumala on oikeudenmukainen, siksi hän ei voi jättää tuomitsematta ihmisen pahoja tekoja. Hän tahtoo kuitenkin pelastaa ihmisen, ja siksi hän salli poikansa syntyä maanpäälle ihmiseksi sovittamaan synnin jokaisen ihmisen edestä. Jeesus eli virheettömän elämän täyttäen Jumalan lain vaatimukset. Hänen elämänsä kelpasi kaikin puolin Jumalalle, mutta ihmiset eivät halunneet ottaa häntä vastaan luvattuna pelastajana ja Messiaana ( = juutalaisten odottama Rauhanruhtinas). Sen sijaan Jeesus tuomittiin kuolemaan, koska hän tunnusti olevansa Jumalan poika, Kristus. Hän kuoli julmimman ja häpeällisimmän kuoleman, mitä Rooman valtakunnassa tuona aikana oli; hänet tuomittiin ja ristiinnaulittiin julkisesti kahden rikollisen keskellä.

Pimeys peitti Jerusalemin useiden tuntien ajaksi, kun Jumalan Poika kärsi ristillä syyttömänä. Kristus kärsi rangaistuksen syntisten ihmisten puolesta; hän otti kannettavakseen maailman synnit. Viimeisillä hetkillään ristillä Jeesus rukoili: "Isä, anna heille anteeksi, he eivät tiedä, mitä he tekevät." Sen jälkeen hän huusi: "Se on täytetty!", ja antoi henkensä, jotta muut saavat elää.

Kuoleman hetkellä Herodeksen temppelin väliverho repesi ylhäältä alas. Juutalaisessa jumalanpalveluksessa juuri tuo väliverho erotti pyhän kaikkein pyhimmästä, missä ainoastaan ylipappi kävi sovituspäivänä kerran vuodessa. Nyt Kristus oli täyttänyt lain ja raivannut tien ihmiselle Jumalan luokse. Väliverhoa ei enää tarvittu. Hän oli tehnyt tien ihmiselle Jumalan luokse itsessään, sillä hän oli Jumala itse sekä synnitön ihminen — täydellinen syntiuhri kaikkien muiden puolesta. Jumalana hän kykeni antamaansyntejä anteeksi ja ihmisenä hän kykeni pyytämään sovitusta ihmiskunnalle.

Jeesus haudattiin kalliohautaan, joka sinetöitiin suurella kivellä. Hautaan vartioivat roomalaiset sotilaat. Hetken Saatana, pahuuden ja maailman ruhtinas, iloitsi voitostaan, sillä Jumalan poika oli kuollut ja Saatanan silmissä hävinnyt. Mutta kolme päivää kuoleman jälkeen Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Jeesus oli ylösnoussut Vapahtaja, hän oli voittanut kuoleman, voittanut synnin, voittanut sairauden ja ennenkaikkea voittanut Saatanan vallan. Ylösnousemuksen jälkeisenä aikana hän ilmestyi sadoille ihmisille ja opetti opetuslapsiaan. Kun hänen tehtävänsä maanpäällä oli valmis, hän palasi taivaisiin Isä Jumalan luokse hallitsemaan maailmankaikkeutta.

Jumalalla ei ollut mitään pakkoa tarjota pelastusta ihmiskunnalle, mutta hän näki, ettei synnin turmelema ihminen kyennyt palaamaan hänen luokseen. Luojana hän olisi toki voinut hävittää maailmankaikkeuden, mutta hän rakasti muovaamaansa ihmistä niin paljon tehdäkseen sellaista. Hänet valtasi sääli ja hän päätti antaa ihmiselle mahdollisuuden. Hän antoi oman poikansa sijaisuhriksi ihmisten syntien edestä, jotta he voisivat pelastua Kristuksen sovitustyön perusteella.

Jeesuksen kuolemassa armo ylitti oikeuden. Ihminen ei saanut tuomiota, joka hänelle kuului, vaan hän sai mahdollisuuden iankaikkiseen elämään. Ihminen sai jotain, mitä hän ei ansainnut. Jeesus osti omansa vapaaksi synnin alaisuudesta maksaen heistä korkeimman hinnan -- oman henkensä.

 

 

Mitä Hän haluaisi sinun tekevän?

 



Jumalan pelastustarjous koskee jokaista ihmistä. niin kuin hän antaa auringon nousta sekä hyville että pahoille ihmisille, niin hän on antaa syntiselle ihmiselle kyvyn vastata myönteisesti kutsuunsa. Hän kunnioittaa ihmisen tahtoa, ja antaa jokaisen tehdäitse oman päätöksensä. Pelastus on valmis, siihen ei ole mitään lisättävää, se vain tulee ottaa vastaan. Jeesuksen sovituskuolema on tarkoitettu kaikille, mutta se on voimassa vain niiden kohdalla, jotka sen ottavat vastaan. Jumala ojentaa kätensä sinulle, on sinun päätöksesi, haluatko tarttua siihen.

Miten tarttua Jumalan käteen? Jeesus kehotti ihmisiä kääntymään pois synnistä Jumalan puoleen, tekemään parannuksen ja uskomaan häneen. Tämä on ihmisen osuus pelastuksessa. Siinä ei ole mitään ansiota, sillä Jumala on hankkinut kaiken, mitä pelastukseen tarvitaan. Kun me uskomme Jeesuksen kuolleen meidän puolestamme, me vastaanotamme pelastuksen lahjan. Siinä ei katsota ansioihin, ei tekoihin -- päinvastoin. Uskomalla me vain ojennamme kätemme kuin kerjäläinen lanttia anoessaan. "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." Joh. 1:12

Kun ihminen kokee oman syyllisyytensä ja katuu pahoja tekojaan, hän tuntee tarvitsevansa Jeesuksen sovitusta niiden hyvittämiseksi, hän tunnustaa voimattomuutensa Jumalalle ja tahtoo kääntyä pois pahoilta teiltään. Omin voimin kukaan ei itseään nosta, vaan meidän tulee kääntyä Jumalan puoleen uskomalla Jeesukseen ja luottamalla täysin häneen. Jos tahdot vapaaksi synnistä, hän meidät kyllä vapauttaa sinut.

Mitä uskominen tarkoittaa? Raamattu puhuu elävästä eli pelastavasta uskosta vastakohtana kuolleelle, älylliselle uskolle. Elävä usko tarkoittaa uskomista, johon liittyy tieto, sen hyväksyminen ja luottamus. Voimme uskoa tiedon todeksi koskaan hyväksymättä sitä. Voimme myös hyväksyä tiedon koskaan siihen luottamatta. Mutta elävä usko uskoo todeksi Jeesuksen ilmoituksen, hyväksyy Jeesuksen Herraksi henkilökohtaisesti ja panee kaiken toivonsa häneen tahtoen seurata häntä. Usein ihmisen usko on kovin heikko ja loppuu jo alkumetreillä, mutta onneksi Jumala vahvistaa uskoamme, kun me sitä häneltä anomme. Tärkeintä ei ole uskon määrä, vaan se mihin uskot.

 

 



Mistä voit lukea lisää Jeesuksesta?



Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiselle. Raamattu on kaiken puolin totta; se kertoo ihmiskunnan pelastushistorian aina maailman luomisesta maailmanajan loppuun asti. Raamattuun on koottu ohjeet, kuinka ihminen voi löytää Jumalan ja mikä on Jumalan tahto hänen kohdallaan. Jumala tuntee luomuksensa ja hänen tarpeensa. Raamattu on ollut vuosituhansia ohjenuora niille ihmisille, jotka ovat palvoneet elävää Jumalaa. Sen sanoma on edelleen ajankohtainen. Sanoma tulee tulkita Raamatun hengessä meidän aikaamme ja meidän kulttuuriimme soveltaen. Kun pyydämme Pyhää Henkeä avaamaan Raamatun sanomaa meille, ohjaa meitä sama Henki kuin aikanaan ohjasi Raamatun kirjoittajia. Raamattu on yhä tarkoitettu ohjeeksi ihmiselle Jumalan luokse, sinulle ja minulle.

Raamattua ei kirjoitettu kattavaksi kuvaukseksi maailman synnystä tai historiasta. Se ei sanele sanasta sanaan meille vastauksia ongelmiin, vaan se pikemminkin on ohjenuora, suunnan näyttäjä, joka auttaa meidät löytämään vastauksen. Raamattu on Jumalan ilmoitus, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen, mitä ihmisen tulee tehdä pelastuakseen kadotukselta. Raamatussa on kaikki, mitä Jumala haluaa ihmisen hänestä tietävän. Alle on kerätty esimerkiksi joitain kohtia, joista on hyvä aloittaa tutkimaan Raamattua ja sen ilmoitusta Jeesuksesta Kristuksesta.

Jeesuksen elämäkerta:
Markuksen evankeliumi

Jeesuksen seuraamisesta:
Joh. 6:35-40 ; Matt. 10:32-39 ; Matt. 28:16-20

Kuinka puhun Jeesukselle? (rukous):
Matt. 6:5-15 ; Matt. 18:19-20 ; Luuk. 11:1-13 ; Luuk. 18:1-14 ; Luuk. 23:39-43Joh. 17:1-26 ; Ps. 4:1-9


Iankaikkinen elämä Jeesuksen kanssa:
Joh. 3:14-17
Ilm. 21:1-22:7